Declarem Estat d’Emergència Climàtica

 

Ens hem sumat a Turismo Declara, una iniciativa que fa costat a organitzacions, empreses i professionals del sector turístic a declarar una emergència climàtica i prendre mesures per a reduir les seves emissions de carboni. Segons indica el consell del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC per les seves sigles en anglès) les emissions globals de diòxid de carboni hauran de reduir-se al 55% en 2030 i el turisme ha d’assumir la seva responsabilitat i prendre acció immediata per a aconseguir aquest propòsit de manera col·lectiva.

Com tod@s l@s signatari@s, en declarar amb Turismo Declara ens hem compromès amb les següents cinc accions:

1. Desenvolupar un “Pla d’acció climàtica” dins dels pròxims 12 mesos, que estableixi les nostres intencions de reduir les emissions de carboni durant la dècada vinent.

2. Declarar públicament el nostre “Pla d’emergència climàtica” i actualitzar el progrés cada any.

3. Acceptar el consell actual de l’IPCC que estableix la necessitat de reduir les emissions globals de carboni a un 55% per sota dels nivells de 2017 per a 2030 amb la finalitat de mantenir el planeta dins de 1,5 graus d’escalfament. Ens assegurarem que el nostre “Pla d’emergència climàtica” representi accions dissenyades per a aconseguir això com a mínim, establint un sistema d’identificació i mesurament d’emissions de les nostres operacions i serveis turístics.

4. Motivar als nostres proveïdors i socis a fer la mateixa declaració; compartir bones pràctiques i participar activament en la comunitat Turismo Declara.

5. Advocar pel canvi: reconeixem la necessitat d’un canvi de sistema en tot el sector per a accelerar una transició justa cap a un turisme baix en emissions.

Et convidem a sumar-te a la comunitat Turismo Declara, i a seguir @turismodeclara en Facebook o LinkedIn.

× How can I help you?