QUÈ PODEN FER ELS GOVERNS PER DONAR SUPORT A LA INNOVACIÓ MEDIAMBIENTAL?

Les companyies que s’ho poden permetre, inverteixen milers de milions de dòlars a l’any, per reduir i pal·liar els efectes mediambientals i socials dels danys produïts per la fabricació i transport de les seves matèries primeres. Aquestes inversions necessiten del que coneixem com a investigació i desenvolupament, construcció d’infraestructures, manteniment i donar fe que els processos es regulen i segueixen al peu de la lletra les lleis vigents.

Inventos-ecologicos

Es fa necessari que aquestes companyies compten amb incentius per assolir els objectius imposats per les normes i que les conseqüències de la fabricació i transport no afectin directament o indirectament al medi ambient. Per aquesta raó, les companyies inverteixen en tecnologies punta i d’última generació que minimitzin la minva en la degradació mediambiental, amb la lògica idea de no enfrontar-se a costoses conseqüències davant governs, tribunals, opinió pública, etc …
Entre els problemes en què cal una política ambiental adequada, en destaquen tres: les creixents complicacions que envolten a les avaluacions ambientals oficials, el sorgiment del concepte de llicència social i els efectes dels canvis en els entorns fiscals i regulatoris.

medio-ambiente
A nivell mundial els processos d’avaluació ambiental s’han fet indegudament llargs, complicats, costosos i incerts. Això augmenta els riscos d’inversió per part de les empreses i podria conduir a l’abandonament de projectes probablement reeixits. Tractar de reemplaçar o millorar les infraestructures s’ha convertit en un malson global i la burocràcia generada entorn al mediambiental no ajuda a que el desenvolupament de noves tecnologies i innovacions arribin a bon port, de manera que la primera mesura seria gestionar de forma més àgil tot el que implica l’avaluació a nivell de Medi Ambient.

industria-medioambiente
El concepte de llicència social que existeix en molts països ha augmentat els riscos de les innovacions i inversions, que podrien conduir a millors resultats ambientals. La llicència social és un concepte tan difús en decidir quins projectes seran permesos per les institucions reguladores, que obre la porta a decisions arbitràries i amenaça l’imperi de la llei. Finalment, una empresa que es compromet a una inversió important, ja sigui en infraestructura o innovació, espera un rendiment de la inversió. El rendiment calculat és sempre hipotètic, ja que el futur és desconegut, però un dels determinants del retorn és el cost de la regulació i la tributació. Un ambient regulador i fiscal volàtil desanima la inversió, ja que crea incertesa addicional.

ARTÍCULO COMPLETO ECOTICIAS.COM

0 respostes

Deixa un Comentari

Vols disfrutar de la conversa?
T'invitem a participar.

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code