L’EVOLUCIÓ DE BARCELONA COM DESTÍ TURÍSTIC

TWENERGY.COM

La consolidació en els últims anys de Barcelona com a destinació turística ha impulsat el desenvolupament d’un model de turisme sostenible i responsable que té com a finalitat la millora tant de la qualitat de vida de ciutadans, com de l’experiència de visita dels turistes.

Per a l’Ajuntament de Barcelona, ​​el turisme és una activitat amb gran importància econòmica i social, que requereix del compromís i esforç del conjunt d’agents implicats a nivell transversal, amb el repte comú d’afavorir el desenvolupament d’una ciutat sostenible.

Viajes-a-Barcelona-1440x810

Alguns dels aspectes principals que genera el turisme són:

• Creació de noves infraestructures: el desenvolupament de nous serveis requereix de la construcció d’instal·lacions que, a més de facilitar el gaudi dels turistes, resulten positives per als residents.
• Generació d’ocupació: hi ha la demanda de capital humà qualificat per al desenvolupament de nous serveis i infraestructures que proporcionin una estada de qualitat.
• Coneixement i intercanvi amb altres realitats culturals: la interacció amb persones de diferents llocs del món enriqueix la diversitat social i col·labora amb el respecte i la convivència dels ciutadans cap a altres cultures.

LV_20120716_LV_FOTOS_D_54325576550-992x558@LaVanguardia-Web

Si bé és cert que els beneficis que genera el turisme són significatius, és important no dissociar el model turístic del de ciutat amb l’objectiu de garantir la seva sostenibilitat, tant a nivell econòmic, com social i ambiental.

Des l’impuls que va suposar per a Barcelona l’organització dels Jocs Olímpics de 1992, la ciutat catalana ha experimentat un creixement accelerat de l’activitat turística, fins a esdevenir una de les destinacions referència a nivell internacional (Barcelona rep al voltant de 27 milions de visitants cada any).
Una de les particularitats que posseeix el turisme de Barcelona respecte a altres ciutats, és que és un referent turístic no només a nivell cultural, sinó com a destinació de negocis, congressos i esportiu, com així ho demostren els esdeveniments que s’han celebrat recentment.

barcelona-000037111798-istock.jpg_369272544
Per complir amb els requisits d’aquesta certificació és necessari dur a terme uns plans de millora contínua que pretenen garantir la qualitat de vida dels ciutadans i una bona experiència de visita per als turistes, convertint a Barcelona en una destinació cada vegada més competitiu.

POST COMPLETO TWENERGY.COM

0 respostes

Deixa un Comentari

Vols disfrutar de la conversa?
T'invitem a participar.

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code