EL TURISME URBÀ NO ÉS EL QUE FALLA, SINÓ EL MODEL DESENVOLUPAT

Comença la guerra entre turistes i comunitat local en els centres urbans. Ara com ara la batalla la guanya els visitants, però les prediccions no apunten en aquesta direcció. Això és només la punta de l’iceberg que està començant aflorar …
Recentment les alarmes s’han disparat, per l’aparició de conflictes entre població local i població flotant, és a dir turistes i excursionistes i població local, que en molts destins, especialment urbans, dupliquen i tripliquen en nombre als residents d’aquells barris on s’ubiquen els allotjaments i les activitats d’animació turística.

vista-aerea-de-la-plaza-de-espana-barcelona
Quan es parla de capacitat de càrrega turística, ja no és només la referida al tema ambiental o cultural, sinó la social, que afecta fins i tot la salut de la població, ja que està causant molt segurament situacions d’estrès que poden conduir al total rebuig als visitants que envaeixen aquest espai mínim d’intimitat que hi ha a les ciutats en què el turisme explorador ha arribat i conquistat tots aquests barris i cantonades, que abans estaven al marge d’aquests fluxos turístics.

logo-color
El fenomen del low-cost, així com l’economia col·laborativa ha permès en temps record que milions de turistes que no tenien accés a l’oferta existent, ja puguin i això implica que la demanda ha crescut i seguirà creixent exponencialment.
Això és només la punta de l’iceberg que està començant aflorar i que si no se sap gestionar, la insostenibilitat acabés emergint del tot, que per descomptat aconseguís que es perdi competitivitat turística.
Hi ha un fet cert que és que hi ha segments turístics que no són compatibles ni en temps ni en espai i per tant és imprescindible definir cap que demana es vol dirigir. Perquè les motivacions i expectatives de cada segment de mercat són molt diferents, però coincideixen en un mateix entorn físic.

destino-vacacional-favorito-barcelona1
Seria bo recordar que les ciutats, no estan dissenyades ni preparades per ser una destinació turística i respondre a les expectatives dels visitants, sinó per donar satisfacció als seus habitants, on a més s’obren per rebre una arribada de turistes, però de forma sostenible, sense alterar substancialment l’equilibri social, ambiental i cultural.

arturo CROSBY 12 de Julio del 2017, HOSTELTUR

0 respostes

Deixa un Comentari

Vols disfrutar de la conversa?
T'invitem a participar.

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code