ECONOMIA AL SERVEI DE LES PERSONES

Els ajuts atorgats per organismes municipals podran cobrir fins al 80% dels projectes presentats que es relacionin i versin sobre l’economia social i solidària.

La sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat són alguns dels valors que regeixen l’anomenada economia social i solidària (ESS), un conjunt d’iniciatives socioeconòmiques que beu de la influència del moviment cooperatiu.

bloque-numero-ocho-can-batllo-que-acoge-proyecto-coopolis-fomento-economia-social-1493847617781
Barcelona compta amb unes 4.700 iniciatives d’aquest tipus, de les quals 2.400 són entitats del tercer sector i 861 són cooperatives, segons l’estudi ‘L’economia social i solidària a Barcelona’ (2016).
Les iniciatives englobades en aquest model econòmic alternatiu, on la satisfacció de les necessitats de les persones està per sobre del lucre, compten amb el suport de l’Ajuntament, com demostra l’aprovació del ‘Pla d’Impuls a l’economia social i solidària a Barcelona 2016-2019 ‘. L’actual govern municipal destaca de del model ESS seva capacitat per crear llocs de treballs més estables i combatre les desigualtats, tant socials com territorials.

barcelonaac-990x658
En aquest sentit, el pla de l’ajuntament -fruit d’una diagnosi prèvia i de les aportacions recollides en un centenar de reunions amb diferents agents com a empreses, xarxes i federacions- contempla visibilitzar aquest model econòmic alternatiu, donar suport nous projectes generadors d’ocupació estable i sostenible i enfortir els projectes existents.

Barcelona-reivindica-tercer-economia-turismo_1025008649_128252025_667x375

Amb aquests objectius, s’han obert dues convocatòries de subvencions, per valor de 1,9 milions d’euros, que per primera vegada cobriran fins al 80% del cost total dels projectes per garantir la seva viabilitat.

Els destinataris d’aquesta convocatòria són entitats i empreses d’ESS, de petita dimensió, però també agrupacions de persones amb projectes d’economia comunitària que no estan formalitzats amb forma jurídica.

ARTÍCULO COMPLETO, LUIS BENAVIDES, EL PERIÓDICO

0 respostes

Deixa un Comentari

Vols disfrutar de la conversa?
T'invitem a participar.

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code