TENIR UNA DISCAPACITAT, UN PROBLEMA PER TROBAR FEINA A ESPANYA: UN DE CADA TRES ES TROBA A L’ATUR

L’augment un 5% de la sinistralitat laboral al nostre país no és l’única dada negre al voltant del Dia del Treballador, que se celebra l’1 de maig. Les empreses de més de 50 empleats no compleixen amb la normativa de discapacitat. Han de reservar un 2% de la plantilla a treballadors amb alguna discapacitat.

ac2187442a61d7a57589469b3202ce18

Néixer amb una discapacitat no ha suposat un impediment per Irene Enebral, recepcionista en un gabinet de psicologia que denuncia: “No hauria d’haver problemes a l’hora de trobar una persona amb discapacitat”.

Porta un mes com a recepcionista atenent les trucades que entren en el gabinet de psicologia, però la seva sort no està a l’abast de 1.800.000 discapacitats en edat de treballar.

D’ells, un de cada tres es troba a l’atur. Natzaret Jiménez és un exemple, i és que en els últims cinc anys no ha aconseguit trobar feina. “Sempre penso que en alguna empresa seré candidat ideal”, afirma.

Reconeix que estar en cadira de rodes li ha tancat la porta de diverses empreses: “Em diuen que no puc accedir perquè no tenen lloc adaptat i perquè no tenen l’entrada adaptada”.

00a-Portada-Calendari-2017-VICENS-FORNER

Des de les entitats que busquen augmentar l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu culpen la desinformació que no s’obrin més ofertes de treball. “L’adaptació és tan fàcil com aixecar una taula i no hi ha més que fer”, afirma Javier Font, president Famma Cocemfe Madrid.

Tota ajuda per millorar la inserció laboral és benvinguda, com les bonificacions o la quota del 2% reservat a les grans empreses. Tot i que el millor impuls és estar ben preparat com ho està Natzaret, l’esforç ha donat fruits a la fi. Té una oferta per començar a treballar la setmana que ve.

LA SEXTA

VER VÍDEO

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>