MÉS DE 8.000 PERSONES AMB DISCAPACITAT ES BENEFICIARAN DELS NOUS PROGRAMES OPERATIUS DE FUNDACIÓ ONCE A CATALUNYA

Un total de 8.425 persones amb discapacitat de Catalunya es beneficiaran del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) i del Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social (poises).

A més, gràcies a aquests programes es formaran a Catalunya 1.351 alumnes i s’aconseguiran 1.932 insercions laborals per a persones amb discapacitat.

IMG_7209

Després de la eficient gestió des de l’any 2000 de dos programes operatius de lluita contra la discriminació de les persones amb discapacitat, Fundació ONCE i Insereix Ocupació han rebut de nou el recolzament del FSE i ara tenen com a objectiu aconseguir més de 66.800 beneficiaris directes, dels quals 30.800 rebran formació per a la millora de la seva ocupabilitat i 16.700 aconseguiran un contracte laboral.
OCUPACIÓ JUVENIL
El Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil té per destinataris a joves amb discapacitat d’entre 16 i 29 anys que hauran d’estar donats d’alta en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil per beneficiar-se de les accions programades. Aquest programa compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

IMG_7208
Com reflecteixen diferents fonts estadístiques, recollides en l’Observatori sobre discapacitat i mercat de treball a Espanya de la Fundació ONCE (Odismet), els joves amb certificat de discapacitat d’entre 18 i 24 anys representen un 4,8% del total de la població amb discapacitat en edat laboral.
A la vista de les dades, Insereix Ocupació posa en marxa un conjunt d’accions per a l’activació i captació del talent ocult, l’orientació i l’assessorament i acompanyament al jove en la recerca de feina, a més d’assessorament a l’empresari i l’anàlisi de llocs i identificació d’ofertes, a part de les tasques intrínseques d’intermediació laboral.

DISCAPNET.ES

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>