ESCALFAMENT GLOBAL I SALUT MENTAL

El clima sever induït pel canvi climàtic i altres desastres naturals tenen els efectes més immediats sobre la salut mental en forma de trauma i commoció causa de lesions personals, pèrdua d’un ésser estimat, dany o pèrdua de béns personals o fins i tot pèrdua de suport, segons l’informe.
Quan la gent pensa en el canvi climàtic, probablement imagina primer els seus efectes sobre el medi ambient, i possiblement sobre la seva salut física. Però el canvi climàtic també té un impacte significatiu en la salut mental, segons un nou informe publicat per l’Associació Americana de Psicologia i ecoAmerica titulat ‘Salut Mental i nostre clima Canviant: Impactes, Implicacions i Orientació’.

gw3
Els impactes del clima en la salut mental no estan relegats només als desastres, sinó que també hi ha impactes significatius en la salut mental pel canvi climàtic a llarg termini. Els canvis climàtics afecten a l’agricultura, la infraestructura i l’habitabilitat, el que al seu torn afecta les ocupacions i la qualitat de vida i pot obligar les persones a emigrar. Aquests efectes poden portar a la pèrdua de la identitat personal i professional, d’estructures de suport social, d’un sentit de control i autonomia i altres impactes en la salut mental, com sentiments d’impotència, por i fatalisme. Els alts nivells d’estrès i ansietat també estan relacionats amb efectes en la salut física, com un sistema immunològic debilitat. La preocupació pels impactes reals o potencials del canvi climàtic pot portar a l’estrès que es pot acumular amb el temps i eventualment conduir a problemes relacionats amb l’estrès, com l’abús de substàncies, trastorns d’ansietat i depressió, segons una investigació revisada al informe.

2453.600x450

La clau per combatre els possibles efectes psicològics negatius del canvi climàtic, segons els autors de l’informe, és la construcció de resiliència. Inclou una secció dedicada a oferir orientació per ajudar els professionals en el suport i la promoció de la salut mental de les persones i les comunitats i donar-los suport per formar resistència psicològica. Una recomanació és guiar les persones a donar suport i mantenir les seves xarxes socials.
L’informe també va emfatitzar que l’adopció de polítiques respectuoses amb el medi ambient i les opcions d’estil de vida poden tenir un efecte positiu en la salut mental. Per exemple, l’elecció d’anar en bicicleta o caminant a la feina s’ha associat amb menors nivells d’estrès. Si caminar o anar en bicicleta a la feina és poc pràctic o insegur, l’ús del transport públic s’ha vinculat amb un augment en la cohesió de la comunitat i una reducció dels símptomes de depressió i estrès, segons l’informe. A més, la major accessibilitat als parcs i altres espais verds podria beneficiar la salut mental, ja que s’ha demostrat que el passar més temps a la natura redueix els nivells d’estrès i disminueix les malalties relacionades amb l’estrès, independentment de l’estatus socioeconòmic , l’edat o el sexe.

By Ecoticias.com

ARTÍCULO COMPLETO

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>