EL PATRIMONI CULTURAL CATALÀ GENERA 3.660 MILIONS D’IMPACTE ECONÒMIC ANUAL

Els museus amb més ingressos són el de Dalí, a Figueres, i el de la Basílica de la Sagrada Família

Segons Europa Press, el patrimoni cultural català genera aproximadament 3.660 milions d’euros a l’any, xifres que s’extreuen de l’informe “estratègic del sector del Patrimoni a Catalunya, nomenat com Mapa i Diagnòstic i que va ser presentat pel conseller de cultura, Ferran Mascarell i el director general de Patrimoni, Joan Pluma.

Teatre-Museu-Dali

Aquest informe està basat en el patrimoni tangible, com poden ser museus, edificis, jaciments arqueològics i palentológicos, béns mobles, centres de documentació i arxius audiovisuals, i d’altra banda els intangibles, festes, associacions culturals, i el patrimoni natural, parcs i reserves.

Llavors, analitzant dades de l’Institut d’Estudis Turístics del Govern, l’impacte global del patrimoni és de 3.660 milions a l’any, començant pels gestors del patrimoni dels museus, col·leccions i arxius, que tenen uns pressupostos de 39,3 milions

En un segon nivell, l’ampli ventall d’empreses especialitzades en patrimoni -com companyies de digitalització, emmagatzematge, transport, realització de réplicas- ha registrat un volum de negoci de 211.4 milions.

No obstant això, també hi ha una indústria no especialitzada en patrimoni que s’inclou en aquesta quantitat d’ingressos -32.2 milions generados- per realitzar productes i serveis col·laterals -com impremta, disseny web, comunicació, neteja, manteniment, assegurances-.

9772463ea7d94c12c14f5b25449e5965

Finalment, l’informe inclou en els ingressos totals la despesa dels turistes que afirmen visitar Catalunya per motius patrimonials, que suma 3.026,1 milions, gràcies als 81.25 milions del públic català; 103,27 de l’espanyol, i 2.841,6 de l’internacional.

Aquest informe ha tret a la llum la llista dels museus segons els seus ingressos, obtenint el liderat al Teatre-Museu Dalí de Figueres (Girona) al sector públic amb 15,4 milions en ingressos i al Museu de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona lidera el sector privat amb 3,1 milions.

LA VANGUARDIA

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>