ELS MILLORS PAÏSOS DEL MÓN EN TURISME (I COM AIXÒ CANVIARÀ AVIAT)

Per anys, els països europeus i nord-americans han atret la major quantitat de turistes cada any, però, la tendència comença a canviar i hi ha nous jugadors que comencen a ‘ficar-li la fitxa’ al sector del turisme.
D’acord amb l’Índex de Competitivitat de Viatges i Turisme 2017 del Fòrum Econòmic Mundial (WEF), la indústria turística va moure US $ 7.600 milions al món i va crear 292 milions de llocs de treball en 2016.
El moviment de persones no té precedents, les arribades de turistes internacionals van augmentar de 25 milions el 1950 a 1.200 milions l’any anterior.
Per anys, Amèrica del Nord i Europa han dominat com a principals regions d’atracció de turisme. De fet, en l’índex, Espanya, França i Alemanya ocupen els tres primers llocs.

ranking 1

El Fòrum Econòmic Mundial estima que per a l’any 2030 la major part del creixement dels viatges internacionals vindrà d’Àfrica, Àsia i l’Orient Mitjà, el que permetrà un creixement de l’ocupació i majors oportunitats en aquestes regions.
L’índex ressalta que des de la crisi financera global, la despesa en turisme dels països en desenvolupament ha crescut més ràpid que el de les economies avançades (una tendència que s’espera que continuï).

ranking 2

En els resultats de l’índex, es va trobar que 12 dels 15 països que més han millorat respecte a la competitivitat del turisme són mercats emergents.
Així mateix, s’espera que en els propers 10 anys, dins dels 10 destinacions d’oci de més ràpid creixement es troben països com Brunei, Tailàndia, Xina, Oman, Moçambic i Vietnam.

244485_1

L’anterior, suggereix que els països en desenvolupament s’estan posant al dia, proporcionant millors condicions de competitivitat en aquest sector. “Hauran d’estar cada vegada més preparats per atraure els milions de turistes que arribaran en les pròximes dècades”.

DINERO.COM

ESTIU-HIVERN, MAR I MUNTANYA

Barcelona és una d’aquestes ciutats no capitals d’estat que va aconseguir el triomf després unir les diferents administracions polítiques de l’estat, el suport públic i privat, l’empenta dels propis esportistes i de les federacions i del públic en general, que va quedar demostrat en l’alta participació de voluntaris que es van inscriure per viure els Jocs des de dins, des de la pròpia organització. Tots van remar en la mateixa direcció fins que Barcelona es va il·luminar com un far il·lumina en la tancada nit.

unnamed454645656
L’èxit va ser precís des de tots els punts de vista, esportiu, organitzatiu, ciutadà, reflex clar i contundent de la trajectòria de Barcelona i Catalunya també, que va arribar a organitzar en 1936 una Olimpíada Popular, després d’esclatar la guerra civil. El caràcter associatiu, sintetitzat en els centenars de clubs, i el lema Esport i Ciutadania de Josep Sunyol, van actuar com a motor del projecte liderat pels alcaldes Narcís Serra i, més tard, Pasqual Maragall. Els Jocs Olímpics de 1992 van culminar la vocació universal de Barcelona iniciada amb l’Exposició de 1888 i rematada amb l’Exposició Internacional de 1929.
L’esport estatal va deixar de hivernar i la ciutat de Barcelona va patir una transformació sense precedents, a nivell urbanístic única, ja que va aconseguir obrir la ciutat al mar mentre la competició es celebrava en la seva majoria a la muntanya de Montjuïc. L’ambició de professionals liberals i polítics es va plasmar en una obra majúscula que va consistir en portar l’Eixample fins a la Mediterrània, construir les rondes i una nova línia litoral, transformar el Poble Nou en una Vila Olímpica i recuperar Montjuïc. La il·lusió va arrambar amb les barraques i els xiringuitos i es va edificar una ciutat propícia per a la invasió turística, avui molt visible i motiu de debat a l’Ajuntament que té com a alcaldessa a l’activista social Ada Colau.

1492271444_711915_1492276599_noticia_normal_recorte1
L’estranger va descobrir a un país contemporani, a una ciutat com Barcelona convertida en llançadora d’Espanya, un record tan extraordinari que a molta gent li agradaria reviure quan es donin les circumstàncies amb uns Jocs d’Hivern. La Barcelona del 2017 no té res a veure amb la del 1992. Ha canviat la mirada cap a la ciutat i la ciutat se sent diferent, tant que hi ha qui es planteja si aquella transformació llavors assumida no va modificar també una identitat que ja no es recuperarà, cosa pròpia segurament de la dualitat barcelonina i catalana: “seny i rauxa, mar i muntanya, estiu i hivern.”

RAMÓN BESA, EL PAÍS

MÉS DE 8.000 PERSONES AMB DISCAPACITAT ES BENEFICIARAN DELS NOUS PROGRAMES OPERATIUS DE FUNDACIÓ ONCE A CATALUNYA

Un total de 8.425 persones amb discapacitat de Catalunya es beneficiaran del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) i del Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social (poises).

A més, gràcies a aquests programes es formaran a Catalunya 1.351 alumnes i s’aconseguiran 1.932 insercions laborals per a persones amb discapacitat.

IMG_7209

Després de la eficient gestió des de l’any 2000 de dos programes operatius de lluita contra la discriminació de les persones amb discapacitat, Fundació ONCE i Insereix Ocupació han rebut de nou el recolzament del FSE i ara tenen com a objectiu aconseguir més de 66.800 beneficiaris directes, dels quals 30.800 rebran formació per a la millora de la seva ocupabilitat i 16.700 aconseguiran un contracte laboral.
OCUPACIÓ JUVENIL
El Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil té per destinataris a joves amb discapacitat d’entre 16 i 29 anys que hauran d’estar donats d’alta en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil per beneficiar-se de les accions programades. Aquest programa compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

IMG_7208
Com reflecteixen diferents fonts estadístiques, recollides en l’Observatori sobre discapacitat i mercat de treball a Espanya de la Fundació ONCE (Odismet), els joves amb certificat de discapacitat d’entre 18 i 24 anys representen un 4,8% del total de la població amb discapacitat en edat laboral.
A la vista de les dades, Insereix Ocupació posa en marxa un conjunt d’accions per a l’activació i captació del talent ocult, l’orientació i l’assessorament i acompanyament al jove en la recerca de feina, a més d’assessorament a l’empresari i l’anàlisi de llocs i identificació d’ofertes, a part de les tasques intrínseques d’intermediació laboral.

DISCAPNET.ES

BARCELONA LOW COST: CAP DE SETMANA PER MENYS DE 100 €

 

“Que Barcelona s’ha convertit en una ciutat cada vegada més popular entre els turistes, no hi ha dubte. Que això ha provocat que els preus s’hagin incrementat, també.
Tens planejada una escapada d’un cap de setmana a Barcelona i no vols gastar tots els estalvis? Doncs no et perdis les propostes que tenim per ajudar-te a organitzar el cap de setmana perfecte sense morir en l’intent i gastant menys de 100 €.
Aprofita alguna de les múltiples ofertes que hi ha de Free Walking Tours. Des de la Barcelona gòtica a la zona més contemporània. Aquests tours duren entre 2 i 3 hores i són una magnífica opció per fer-se una idea general de la ciutat i aprendre una mica de la seva cultura i curiositats.

La Sagrada Familia, turismo en Barcelona
Si t’agrada caminar, res com pujar fins al Parc Güell. En l’actualitat, la zona més famosa està tancada i es pot accedir previ pagament de 7 €. Però si no vols gastar a l’entrada, val la pena igualment fer una bona passejada i perdre pels camins del parc de Gaudí fins arribar a la part més alta on les vistes són fabuloses.
Continuant el passeig, l’ideal és seguir caminant i travessar el barri del Carmel per acabar en els búnquers, que cada vegada s’estan fent més populars per gaudir de les vistes i la posta de sol.
Per dormir per pocs diners, aprofita algun dels hostels que hi ha a Barcelona, ​​perquè estalviaràs diners.
Si vols prendre’t unes tapes i canyes barates, una opció estupenda és visitar el carrer Blai del Poble Sec. És un carrer molt animada amb molts llocs per fer un mos i prendre una cervesa per preus no gaire elevats.
Una altra bona opció, potser massa popular però amb preus assequibles, i on compartiràs rialles i taula amb altres viatgers és La Ovella Negra. Un lloc que s’ha convertit en una icona per la quantitat de litres de sangria que serveixen cada dia.
I ull perquè alguns hostels organitzen un Pub Crawl, una activitat de grup amb altres viatgers per a la nit on tindràs importants descomptes, jocs i ofertes.

unnamed2
Queda’t a dinar pel barri Gòtic, en algun lloc com el Entrepans Conesa, on torren entrepans des de 1951 amb els millors embotits i formatges. El més famós és l’entrepà de picada, fet amb puntes de pernil, llom, xoriço … i recomanat per a pressupostos ajustats. No està a la carta, però estaran encantats de preparis per menys de 2 € si l’hi demanes.
Alguns dels museus de Barcelona són gratuïts els diumenges a la tarda, així que aprofita per visitar-los. Per exemple El Museu Picasso té entrada gratuïta de 15 a 19h. Altres com el Cosmo Caixa, que és un Museu de Ciències molt interessant, té entrada gratuïta cada dia. “

Eva Abal

HOSTELWORLD.COM

ESCALFAMENT GLOBAL I SALUT MENTAL

El clima sever induït pel canvi climàtic i altres desastres naturals tenen els efectes més immediats sobre la salut mental en forma de trauma i commoció causa de lesions personals, pèrdua d’un ésser estimat, dany o pèrdua de béns personals o fins i tot pèrdua de suport, segons l’informe.
Quan la gent pensa en el canvi climàtic, probablement imagina primer els seus efectes sobre el medi ambient, i possiblement sobre la seva salut física. Però el canvi climàtic també té un impacte significatiu en la salut mental, segons un nou informe publicat per l’Associació Americana de Psicologia i ecoAmerica titulat ‘Salut Mental i nostre clima Canviant: Impactes, Implicacions i Orientació’.

gw3
Els impactes del clima en la salut mental no estan relegats només als desastres, sinó que també hi ha impactes significatius en la salut mental pel canvi climàtic a llarg termini. Els canvis climàtics afecten a l’agricultura, la infraestructura i l’habitabilitat, el que al seu torn afecta les ocupacions i la qualitat de vida i pot obligar les persones a emigrar. Aquests efectes poden portar a la pèrdua de la identitat personal i professional, d’estructures de suport social, d’un sentit de control i autonomia i altres impactes en la salut mental, com sentiments d’impotència, por i fatalisme. Els alts nivells d’estrès i ansietat també estan relacionats amb efectes en la salut física, com un sistema immunològic debilitat. La preocupació pels impactes reals o potencials del canvi climàtic pot portar a l’estrès que es pot acumular amb el temps i eventualment conduir a problemes relacionats amb l’estrès, com l’abús de substàncies, trastorns d’ansietat i depressió, segons una investigació revisada al informe.

2453.600x450

La clau per combatre els possibles efectes psicològics negatius del canvi climàtic, segons els autors de l’informe, és la construcció de resiliència. Inclou una secció dedicada a oferir orientació per ajudar els professionals en el suport i la promoció de la salut mental de les persones i les comunitats i donar-los suport per formar resistència psicològica. Una recomanació és guiar les persones a donar suport i mantenir les seves xarxes socials.
L’informe també va emfatitzar que l’adopció de polítiques respectuoses amb el medi ambient i les opcions d’estil de vida poden tenir un efecte positiu en la salut mental. Per exemple, l’elecció d’anar en bicicleta o caminant a la feina s’ha associat amb menors nivells d’estrès. Si caminar o anar en bicicleta a la feina és poc pràctic o insegur, l’ús del transport públic s’ha vinculat amb un augment en la cohesió de la comunitat i una reducció dels símptomes de depressió i estrès, segons l’informe. A més, la major accessibilitat als parcs i altres espais verds podria beneficiar la salut mental, ja que s’ha demostrat que el passar més temps a la natura redueix els nivells d’estrès i disminueix les malalties relacionades amb l’estrès, independentment de l’estatus socioeconòmic , l’edat o el sexe.

By Ecoticias.com

ARTÍCULO COMPLETO

¿RSC O SOSTENIBILITAT?

“La nova situació socioeconòmica, marcada per una major incertesa i per nous riscos i oportunitats per al sector empresarial, està introduint canvis en la concepció de la RSC. L’anàlisi transversal d’aquests permet anticipar noves tendències en la gestió de la sostenibilitat de les organitzacions , per mitjà dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda del Desenvolupament Sostenible.

rsc

El concepte de RSC, un cop desenvolupats instruments avançats aplicables a la gestió empresarial, està evolucionant cap a una concepció més primigènia que descrigui amb major exhaustivitat les relacions entre les organitzacions i la societat. Parlem d’una concepció molt més transversal, mediàtica i bel·ligerant, capaç de posar de manifest l’existència de vasos comunicants entre l’acompliment econòmic-financer, l’acompliment social i l’acompliment ambiental. És a dir, sense sostenibilitat econòmica i financera no es pot parlar de sostenibilitat social i sostenibilitat ambiental, i viceversa.

“L’especialització de la RSC ha de reduir-se i integrar en el procés de l’organització”

plan_director

La tendència a utilitzar cada vegada més el concepte de sostenibilitat per redefinir, repensar i reprogramar les relacions de les organitzacions amb el seu entorn també permet incorporar discursos cada vegada més presents en el debat social que han estat tangencials al concepte de RSC: economia circular, economia ecològica, economia del bé comú, etc. El concepte de sostenibilitat permet descriure de forma més exhaustiva les relacions de les organitzacions amb el seu entorn, cada vegada més allunyades d’una concepció reduccionista associada a la filantropia o a l’acció social. La RSC és capaç de donar resposta a un món més reduït d’inquietuds, i la sostenibilitat és un concepte molt més transversal i interdisciplinar. “

Francisco Cortés García, professor de la UNIR.

@CincoDiascom

ARTÍCULO COMPLETO

DIGNIFICAR EL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL ÉS UNA RESPONSABILITAT COL·LECTIVA

“A partir del passat mes de gener, el salari mínim interprofessional per a l’any 2017 va passar a ser de 707,60 euros al mes, un increment del 8% que el Consell de Ministres va aprovar el passat desembre. El sou mínim se situa en 9.906,40 euros anuals (repartits en 14 pagues) que, tot i així, segueix quedant molt lluny dels sous mínims dels països líders com Luxemburg (1.922,96), Bèlgica (1.501,82), Irlanda (1.461,85) o França (1.457,82).

Per a les empreses d’economia social com els centres especials de treball, més coneguts com CET s, aquest increment suposa l’assumpció d’un 4% de fons propis a la borsa salarial, ja que l’Administració subvenciona només el 50% del salari mínim.

Barcelona Study Abroad Experience Volunteers at InOut Hostel TU3

AVALUAR EL RETORN ECONÒMIC I SOCIAL

Al nostre entendre, això passa perquè els CET ‘s tinguin una visió constant de millora dels sistemes de producció amb l’automatització dels processos, la diversificació de les activitats i l’eficiència empresarial que permetin generar suficients plusvàlues per fer front aquests increments de salari mínim o salaris marcats per convenis professionals. No obstant això, un altre objectiu pot ser, també, avaluar el retorn econòmic i social de la inversió pública en els CET s.
L’increment s’ha d’afrontar amb recursos propis, i no només a partir de subvencions i aportacions públiques
I una de les eines per avaluar és el que es coneix com la metodologia SROI (Social Return on Investment) que, en el nostre cas, fem servir l’any 2013 per calcular el retorn social de cada euro invertit en la cooperativa Àuria. El resultat va ser sorprenent: 4,49 euros per cada euro públic invertit (en concepte de subvencions del cost salarial, bonficaciones de la Seguretat Social i subvencions a les unitats de suport a la feina).

LA IGUALTAT DE DRETS

Aquest cas ens serveix per animar-. El tercer sector és un àmbit de l’economia molt dinàmic i obligat a reinventar-se constantment, a treballar amb ambició i responsabilitat perquè ocupem, precisament, una població que sense l’existència dels centres especials de treball tindria un accés encara més difícil a la inserció laboral . Les conseqüències d’aquesta privació són nefastes per a l’autonomia personal o la igualtat de drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, per posar un exemple, les que més dificultats troben per obtenir un lloc de treball.”

Miquel Canet

Director general de Àuria Grup

ARTÍCULO COMPLETO

L´ECONOMIA SOCIAL O SOLIDÀRIA ¿QUE ENS OFEREIX?

Habitualment, els usuaris de l’Economia Social i Solidària és perquè volem apostar per una alternativa real a l’economia capitalista. Sigui dit perquè necessitem impulsar un canvi social o perquè en menor mesura ens veiem en total disconformitat amb la situació actual i la desigualtat social existent en el sistema econñomico i volem o intentem d’instaurar una economia que tingui en compte a totes les persones, el medi ambient i el desenvolupament sostenible, per sobre d’altres interessos. Podríem dir, doncs, que l’Economia Social i Solidària a més de ser una alternativa econòmica, és un moviment social, una manera de viure.

1489527328_334409_1489528165_noticia_grande

Realitats que es donaran cita en el I Congrés d’Economia Social i Solidària madrilenya (Comess), que tindrà lloc els dies 24 i 25 de març.
Segons l’opinió de Maria Avizanda, periodista i investigadora, experta en consum col·laboratiu, “hi ha un moviment real de sharing (del compartir) que enllaça amb tota una tradició social i cultural com la del cooperativisme, i després hi ha tot un món de startups que han sabut agafar els valors de l’economia social i rendibilitzar-”. Un símptoma evident, que els valors plantejats per les altres Economies estan tenint cada vegada més gran acollida en la societat.
“Triar productes que siguin beneficiosos per a la societat, el medi ambient i les persones és una opció que encaixa amb els valors actuals de les persones consumidores”, és una afirmació d’Amaya Apesteguía de l’OCU. No obstant això, des de l’OCU apunten que per a les consumidores segueix sense ser fàcil triar sempre l’opció més sostenible, a causa de que la informació sol ser parcial i confusa, i sovint exigeix ​​l’esforç de renunciar a altres qüestions importants com la disponibilitat o preus econòmics . Per aconseguir involucrar i generar confiança en aquest tipus de consum, l’OCU aconsella que des de les ESyS es combinin els beneficis socials i mediambientals amb els individuals, seguir treballant en la transparència i l’accés a la informació sobre les seves afirmacions de sostenibilitat, entre altres qüestions .

C6jXg-cWYAApcio

ANNA ARGEMÍ

EL PAÍS (ARTÍCULO COMPLETO)

TOTS SOM TOTS

Drets i qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i majors necessitats de suport

Les persones amb discapacitats intel·lectuals presenten una major necessitat de suports i constitueixen un grup especialment vulnerable que, tradicionalment, ha experimentat situacions d’exclusió. Tot i això, la situació d’aquest col·lectiu no ha estat objecte prioritari d’estudi ni han existit desenvolupaments específics de política social per respondre a les seves necessitats, la qual cosa es tradueix en, almenys, tres conseqüències importants.
En primer lloc, l’escassetat d’interès per conèixer en profunditat la realitat d’aquells amb una discapacitat intel·lectual (DI) que requereixen de suports més intensos ha donat lloc al fet que no hi hagi consens ni en l’àmbit científic ni al organitzacional a l’hora de definir què caracteritza a aquest col·lectiu. Això incideix tant en la identificació i quantificació d’aquest grup poblacional com en la generació de coneixement sobre bones pràctiques en la provisió de suports a aquest.

Captura de pantalla 2017-03-07 a las 23.15.19
En segon lloc, i malgrat que l’article 31 de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, d’ara endavant CDPD (ONU, 2006), insta els estats part a recopilar informació adequada que afavoreixi el desenvolupament de polítiques que garanteixin que els drets de les persones amb discapacitat no són vulnerats, són nombrosos els estudis i informes que assenyalen la necessitat de comptar amb millors estudis epidemiològics sobre DI en general, i persones amb més necessitats de suport en particular. Espanya, com assenyalarem en aquest informe, no constitueix una excepció en aquest sentit.
En tercer lloc, si bé la legislació espanyola en matèria d’educació, ocupació o sanitat, recull, amb freqüència, les necessitats de les persones amb DI en un esforç per adaptar la normativa vigent als drets recollits en la CDPD (ONU, 2006) en vigor en l’ordenament jurídic espanyol des de 2008, deixa en ocasions la porta oberta a la prestació de serveis i suports fora dels contextos ordinaris per aquells les limitacions són grans, a través de l’ocupació de conceptes com el de ‘ajustaments raonables’.

Captura de pantalla 2017-03-07 a las 23.14.56
Els objectius principals d’aquest estudi són:
1. Examinar i sintetitzar les dades existents a Espanya sobre les persones amb més necessitats de suport i discapacitat intel·lectual o del desenvolupament, així com sobre els recursos disponibles per a elles.
2. Detectar les necessitats d’aquest col·lectiu i el grau de compliment de les mateixes a la llum de la CDPD (ONU, 2006).
3. Proposar orientacions clares i basades en el coneixement per assegurar el benestar i el compliment dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i grans necessitats de suport.

INFORME COMPLETO

Investigadores Principales Miguel Ángel Verdugo y Patricia Navas Instituto Universitario de Integración en la Comunidad. INICO. Universidad de Salamanca Colaboradores: Sergio Martínez y Fabián Sainz

EL TURISME MASSIU A BARCELONA

En els últims anys, Barcelona s’ha convertit en un centre turístic de primer ordre, a la ciutat de moda per a turistes i visitants i aquesta massa de negoci s’han convertit probablement en la principal font d’ingressos de la ciutat.
Hi ha hagut un creixement exponencial de les instal·lacions turístiques de tot tipus i índole, des del luxe més extrem a les habitacions de lloguer, apartaments turístics o hostels.

icoy34207440-barcelona-barcelon-2016-sociedad-rep160609163725-1465483234671
Com una dicotomia, aquest augment d’instal·lacions turístiques han comportat una cara i una creu a la vida quotidiana de la ciutat Comtal. La cara la creació d’ocupació i l’impuls a l’economia del país. La creu, l’arribada massiva de visitants a la ciutat i les molèsties que això suposen als propis habitants.
Les principals queixes dels barcelonins és en relació a l’actitud incívica dels turistes de baix cost i les aglomeracions. És un acostament als problemes sorgits inicialment en el turisme de borratxera, clars exemples els de Lloret de Mar o Salou.

Spain.Barcelona.Diada.Sant.Jordi.Ramblas.04
En alguns barris com la Barceloneta, aquestes aglomeracions i convivència insana han generat un ardu debat sobre la conveniència de limitar els apartaments turístics en zones altament massificades com és el cas.
En ocasions, l’allau de turistes afecta la rutina de veïns i comerços, com en el cas dels venedors i clients del mercat de la Boqueria, situat a la Rambla, o a els ús dels espais públics, com els voltants del temple de la Sagrada Família, que acostuma a registrar un volum de trànsit molt elevat a causa dels nombrosos autocars turístics que circulin i aparquen.

60-2014-11-28-10-04-49-un-fin-de-semana-economico-en-barcelona-2
Per la seva banda l’Ajuntament ha començat a intervenir en àmbits que, fins ara, s’havien autoregulat de forma espontània, com en el cas de l’ús i la circulació de grups de bicicletes pel centre històric, o la limitació dels horaris d’accés i el nombre de visitants en recintes públics com el Park Güell.

by gastournomic.com

POST ORIGINAL